Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca en títol
Cerca contingut
Cerca a publicacions
Cerca a les pàgines

Préstec de documents

Llibres

15 llibres

DVD_Video_icon

5 DVD de pel·lícules

Revistes

5 revistes

cd-158817_1280

5 CD de música

Si et vols endur llibres, revistes i altres materials cap a casa, utilitzar els ordinadors o tenir accés a la xarxa Wi-Fi, necessitaràs el carnet de la Biblioteca. És gratuït, i per fer-te’l hauràs de venir acompanyat dels teus pares o tutors legals.

El carnet és vàlid per a totes les biblioteques públiques de Catalunya. En cas de pèrdua n’hauràs de demanar un duplicat i abonar la taxa estipulada per l’Ajuntament.

Què pots agafar en préstec?

  • 15 llibres
  • 5 revistes
  • 5 DVD
  • 5 CD

Tot aquest material el pots tenir a casa durant un període màxim de 30 dies.

Terminis i renovacions

Pots tornar els documents abans de la data indicada, però no més tard.

Si quan s’acosta el dia de retornar-los creus que encara els necessitaràs durant més dies, pots demanar tres renovacions més de 30 dies cadascuna, sempre que no estiguin reservats per algun altre usuari.

En cas que necessitis un document que està en préstec te’l podem reservar, i t’avisarem quan el retornin.

Pots gestionar les teves renovacions i reserves directament a la Biblioteca, i també per telèfon o des de l’apartat “El meu espai” que trobaràs a la pàgina web del catàleg Argus.

 

Préstec Interbibliotecari

Què passa si no tenim el llibre, DVD, CD, etc. que busques?

Si necessites un document que no es troba a la nostra Biblioteca, el podem demanar a una altra de la xarxa que el tingui. És un servei gratuït que s’anomena ‘Préstec Interbibliotecari’.

Retorn de documents

El retorn de documents el pot dur a terme qualsevol persona, encara que no sigui el mateix titular del carnet. També es poden deixar a la bústia de retorn de la Biblioteca que trobaràs al costat de la porta d’entrada.

Has de tenir present que retornar els documents amb retard implica una penalització que aplica el programa de préstec de manera automàtica:

  • 1 punt per document i dia de retard a partir de la data de venciment del préstec.

  • Quan s’arriba als 90 punts de penalització acumulats, s’aplica una exclusió temporal del servei de préstec de totes les biblioteques públiques durant un període de 15 dies.

En cas que un document es perdi o es faci malbé caldrà restituir-lo o pagar la taxa indicada per l’Ajuntament segons la classe de document de què es tracti:

  • Llibre: 20 €
  • DVD: 17 €
  • CD: 17 €
  • Revista: 3 €